Milanske šnicle

 U potrazi za nekim novim receptom za šnicle naišla sam na Milanske, pa hajde da probamo. Kombinacija paradajza i luka za sv eljubitelje istih. Na kraju se dobije i fini sos.

milanske šnicle
Sastojci:

  • 800gr do 1 kg šnicli po izboru
  • jedan paradajz
  • 200 ml paradajz soka
  • 1 glavica crnog luka
  • so i biber, peršunov list, malo bosiljka
  • brašno za valjanje šnicli
  • ulje
  • Priprema:

    Šnicle izlupati pa posoliti i pobiberiti.

    Vatrostalnu činiju premazati uljem pa na dno poslagati red šnicli, bez valjanja u brašno.

    Posuti seckanim lukom, malo bosiljka i peršunom.

    Slagati drugi red šnicli koje uvaljate u brašno i pospete lukom. Isto ponoviti dokle god imate šnicli.

    Na kraju preliti sve sa malo ulja, ne više od 100ml i paradajz sokom.

    Doliti malo vode, koliko da sve bude u tečnosti.

    Poslagati preko isečene kolutove paradajza.

    Staviti u rernu, uključiti na 200 stepeni.

    Pre stavljanja u rernu prekrijte posudu alu folijom ili poklopce

    m, ukoliko imate.

    Peći oko 2h. Posle 1,5h proveriti, prodrmati višljuskom šnicle, ukoliko su se zalepile jedna za drugu.

    Možete i skinuti foliju ili poklopac kako bi se ogore malo zapeklo.

    Prijatno.

    milanske šnicle

     

Коментари

Популарни постови са овог блога

OVO JE UBICA PORODICE ĐOKIĆ Uhapšeni za trostruko ubistvo u Aleksincu je Goranov brat koji je porodicu poznavao ceo život

Šuga kod pasa i kako je lečiti

DEFINITIVNO KRAJ, SPREMAN JE ZA RAZVOD! Dejan saznao za DODIRE Dalile i Cara, pa doneo ODLUKU